Şiran Mustafa Beyaz MYO 2009 yılında Gümüşhane Üniversitesine bağlı olarak açılmış, 5250 m2 lik alan üzerine kurulmuştur. Toplam kapalı alanı yaklaşık 3000m2 dir

Yüksekokulumuz 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı olarak; Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, Veterinerlik Bölümü’ne bağlı olarak; Laborant ve Veterinerlik Sağlık Programı. Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’ne bağlı olarak; Aşçılık Programı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü'ne bağlı olarak; Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı, Gıda İşleme Bölümü'ne bağlı olar olarak; Gıda teknolojisi Programı olarak eğitim öğretime devam etmiştir.

        Akademik ve idari kadromuz; 

        Yüksekokulumuz 5 öğretim üyesi, 10 öğretim görevlisi, 1 Yüksekokul Sekreteri, 3 Bilgisayar İşletmeni ve 1 Kaloriferci ile faaliyetine devam etmektedir.

 Ayrıca yüksekokulumuzda birinci sınıf ve önceki dönemlerin toplamı 580 (335 bayan 245 erkek) öğrenci kayıtlıdır.

Okulumuzun fiziki imkanları ise;

2 adet 60 öğrencilik (her biri 90 m2) derslik,
2 adet 50 öğrencilik,
4 adet 40 öğrencilik derslik,
1 adet 50 m2’lik kütüphane,
1adet 90 m2’lik Bilgisayar Laboratuvarı,
150 m2’lik 1 adet konferans salonu,
1 adet 90 m2’lik Genel amaçlı Fen Laboratuvarı,
45 m2’lik Anatomi Laboratuvarı,
24 m2’lik İklim Odası,
45 m2’lik Tohumluk Laboratuvarı,
45 m2’lik Mescit (Erkek/Bayan), 
24 m2’lik Arşiv odası,
100 m2’lik Kantin- Kafeterya ile
Voleybol / Basketbol sahasından oluşmaktadır.

            Ayrıca yüksekokulumuzda 4adet özel güvenlik elemanı ve 2 adet temizlik elemanı sürekli işçi kadrosunda çalışmaktadır.

            Yüksekokulumuz, 2020 Eğitim-Öğretim Yılında;

1- Veterinerlik Bölümü

        a) Laborant ve Veteriner Sağlık Programı

2- Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

        a) Aşçılık Programı

3-Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü

       a) Tıbbi laboratuvar Teknikleri Programı ile öğretime devam etmektedir.

4- Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü

       a) Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı

5- Gıda İşleme Bölümü

      a) Gıda Teknolojisi Programı

 

      Yüksekokulumuza 2019 yılı içerisinde yemekhane binası yapılmış ve hizmete açılmıştır. Ayrıca yemekhane binası üs katında aşçılık Programı öğrencileri için uygulama sınıfı yapılmış hizmete açılmıştır. Yüksekokulumuz çevresi tamamen kapatılmış ve güvenli hale getirilmiştir. Yüksekokulumuz ısınma sistemi katı yakıttan doğal gaza geçirilmiştir.